Doorgaan
Alles over Plug-in Hybride auto's

PLUG-IN HYBRID

Bespaar elke dag op uw brandstofkosten door de ideale combinatie van een elektrische aandrijflijn en een verbrandingsmotor. Lees er hier alles over.

VOORDELEN

Ervaar het ë-comfort

Geniet van het comfort van de vering met Progressive Hydraulic Cushions™, de Citroën Advanced Comfort® Seats en alle rijhulpsystemen van Citroën.

Ervaar de afwezigheid van trillingen, de geruisloosheid van elektrisch rijden en het grote gebruiksgemak. U zult uw auto meer dan ooit beleven als een oase van comfort en rust.

De ideale combinatie van een elektrische aandrijflijn en een verbrandingsmotor

Bij dagelijks opladen zijn de prestaties in de 100% elektrische rijstand indrukwekkend: het koppel is onmiddellijk beschikbaar en de auto accelereert snel en geruisloos.

Bij langere ritten wordt de aandrijving automatisch overgenomen door de benzinemotor.

Technici met verstand van uw plug-in hybrideauto

Het onderhoud van uw Citroën Plug-in Hybrid is ondanks de geavanceerde technologie vergelijkbaar met dat van een auto met alleen een verbrandingsmotor.
U kunt uw Citroën Plug-in Hybrid met een gerust hart toevertrouwen aan de speciaal voor deze auto getrainde technici, bij elke Citroën-vestiging.
Een lagere co2-uitstoot
De plug-in hybridetechnologie zorgt voor een gemiddelde CO2-uitstoot van 32 g/km (WLTP). In de 100% elektrische rijstand stoot uw plug-in hybrideauto helemaal geen CO2 uit.
Elke dag besparen op uw brandstofkosten
Dankzij de plug-in hybride-aandrijflijn bespaart u bij dagelijks opladen aanzienlijk op uw brandstofkosten.

Een lager brandstofverbruik
Met een gemiddeld verbruik van 1,4 l/100 km (WLTP) is uw plug-in hybrideauto aanzienlijk zuiniger dan een uitvoering met uitsluitend een verbrandingsmotor.
Bijladen door af te remmen
Wanneer u remt of het gaspedaal loslaat, wordt het accupakket van uw plug-in hybrideauto bijgeladen. U kunt op die manier uw actieradius vergroten zonder erbij na te denken.

3 RIJMODI VOOR EEN OPTIMAAL COMFORT

Electric mode

Alle voordelen van 100% elektrisch rijden: geruisloosheid, nul CO2-uitstoot. Deze modus is ideaal voor in de stad. Hij wordt standaard geactiveerd bij het starten van uw plug-in hybrideautoMits het accupakket voldoende is opgeladen .

Hybride mode

Laat de auto het werk doen: in deze modus gebruikt de auto afhankelijk van uw rijstijl en het type weg automatisch de elektromotor of de verbrandingsmotor. Uw plug-in hybrideauto zorgt ervoor dat de elektrische energie optimaal wordt gebruikt.

Sport mode

Profiteer van het volle vermogen van de verbrandingsmotor met elektrische ondersteuning. Accelereren, remmen: u haalt in alle comfort het maximale uit uw plug-in hybrideauto.

Uw hybrideauto dagelijks opladen: niets is makkelijker

THUIS OPLADEN
Woont u in een huis of een appartementencomplex, dan kan gemakkelijk een laadpunt voor uw auto worden geïnstalleerd.

De aanschaf en installatie van een wallbox is bij Citroën een "one-stop-shop". Uw verkoopadviseur brengt u in contact met onze hiervoor geselecteerde partner ENGIE. Als u dit wenst, dan kunt u het formulier invullen. ENGIE zal u vervolgens benaderen om samen met u te kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is.

 

OPLADEN BIJ OPENBARE LAADPUNTEN
Bij uw werk of in de omgeving van uw dagelijkse activiteiten is er altijd wel een laadmogelijkheid voor uw auto te vinden.

 

LANGE RITTEN
Langs de Europese hoofdwegen zijn op steeds meer plaatsen laadstations te vinden.

Services die het rijden met een plug-in hybrid nog gemakkelijker maken

MY CITROËN
Met de My Citroën-app op uw smartphone checkt u de actieradius en programmeert u het laden en de voorverwarming/-koeling van uw auto.

CITROËN C5 AIRCROSS SUV PLUG-IN HYBRID

De Plug-in Hybrid-aandrijflijn van de Citroën C5 Aircross SUV vergroot het rijplezier dankzij de voordelen van het gebruik van de elektrische rijmodus voor dagelijkse ritten (actieradius van tot wel 55 km volgens de WLTP-cyclus) en een onbeperkte actieradius voor langere ritten dankzij de benzinemotor.

CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

De C5 X is niet alleen leverbaar met benzinemotoren maar ook als Plug-in Hybrid. Een veelzijdige aandrijflijn die net zo geschikt is voor de dagelijkse korte ritten als voor onverwachte lange ritten, en die u alle vrijheid biedt. De Citroën C5 X Plug-in Hybrid staat voor moderne en hightech elektrische mobiliteit waarin comfort en gebruiksgemak centraal staan: reizen in de ë-comfort class!