Doorgaan
Laadoplossingen

LAADOPLOSSINGEN ELEKTRISCHE AUTO'S

Meer weten over laadoplossingen en actieradius van elektrische auto's? Citroën helpt u aan alle informatie.

ALLES WAT U WILT WETEN OVER OPLADEN

 

 

HET LICHTNET
In de meeste gevallen levert de elektrische installatie van uw woning 1-fasewisselstroom, maar 3-fasenwisselstroom komt ook voor. Het is belangrijk dat u checkt van welk soort elektrische installatie uw woning is voorzien voordat u uw laadoplossing kiest. 
HET LAADPUNT
Het laadpunt is bepalend voor het laadvermogen dat beschikbaar is en hoe lang het opladen van uw elektrische of plug-in hybrideauto duurt.


Er zijn meerdere oplossingen beschikbaar: normaal laden via een normaal of versterkt stopcontact, versneld laden via een Easywallbox, eProwallbox MOVE of Connected Wallbox thuis, of laden via een openbaar laadpunt en snel en supersnel laden bij openbare snellaadstations, die bijvoorbeeld langs snelwegen te vinden zijn. Supersnelladers met een vermogen vanaf 50 kW beschikken over een eigen kabel en zijn niet geschikt voor onze Plug-in Hybrids. 
DE LAADKABEL
De laadsnelheid hangt ook af van het vermogen dat de kabel kan verwerken. Voor elke manier van laden is een specifieke kabel beschikbaar. 
DE GEÏNTEGREERDE LADER
Hij heeft als taak de door een stopcontact of het laadpunt (met uitzondering van supersnelladers) geleverde wisselstroom om te zetten in gelijkstroom die bestemd is voor het accupakket. Het vermogen van deze lader is medebepalend voor de laadtijd.

Sommige modellen zijn daarom optioneel leverbaar met een sterkere geïntegreerde lader waarmee het laden nog sneller gaat. 
HET ACCUPAKKET
Gedurende 8 jaar of 160.000 km garandeert Citroën een minimale laadcapaciteit van 70% van dit accupakket*.

De accupakketten van onze elektrische auto's zijn geschikt voor snel of supersnel laden bij een openbaar laadstation. 

VOOR ELKE MANIER VAN LADEN IS EEN SPECIFIEKE KABEL BESCHIKBAAR

Voor het zo efficiënt mogelijk opladen van uw auto zijn er verschillende typen kabels.  Deze kabels zijn afhankelijk van de auto standaard, optioneel of als accessoire leverbaar.

Standaard mode 2-kabel

Deze kabel kan een vermogen van maximaal 1,8 kW doorgeven. Hij wordt gebruikt voor het opladen via een normaal stopcontact.

Mode 3-monofasekabel

Deze kabel kan een vermogen van maximaal 7,4 kW doorgeven. Hij wordt gebruikt voor het opladen via een wallbox of een openbaar laadpunt. Door uw auto thuis via een wallbox op te laden, beschikt u bij een plug-in hybrideauto in 2 uur en bij een elektrische auto in minder dan een nacht weer over de volledige elektrische actieradius. Kiest u voor uw plug-in hybrideauto voor de optionele geïntegreerde lader van 7,4 kW, dan profiteert u optimaal van de snelheid van deze manier van opladen.

Mode 3-driefasenkabel

Deze kabel, die specifiek is voor elektrische auto's, kan een vermogen van maximaal 22 kW doorgeven. Hij is geschikt voor monofaselaadpunten (wallbox van 7,4 kW) en driefasenlaadpunten (wallbox van 11 kW). Deze kabel is ideaal wanneer u uw auto geregeld oplaadt bij een openbaar laadpunt. Bij driefasenlaadpunten is de laadtijd met deze kabel korter. Wanneer uw auto is voorzien van een geïntegreerde lader van 11 kW (optioneel), profiteert u van de voordelen van deze manier van opladen.
PRIVÉ OPLADEN
Uw elektrische auto of plug-in hybrideauto opladen: makkelijker kan niet

Opladen van uw elektrische auto, ontdek onze drie eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossingen.

  • Via een normaal stopcontact kunt u uw auto gemakkelijk opladen met de standaard laadkabel (optioneel leverbaar).
  • Wilt u uw auto sneller opladen, kies dan voor een easyWallbox. De easyWallbox is een Plug & Play laadoplossing en kan direct bij het verkooppunt worden besteld.
  • De krachtige laadoplossing voor thuis, de eProwallbox MOVE. Indien uw thuisinstallatie aan voorwaarden voldoet, kan deze lader tot wel 22 kW leveren. Er is geen snellere manier om thuis uw elektrische Citroën op te laden.
  • Wilt u uw laadkosten kunnen verrekenen met bijvoorbeeld uw werkgever? Kies dan voor de Connected Wallbox. De Connected Wallbox heeft een laadvermogen van 11kW. Hierdoor kan uw auto doorgaans tot 80% opladen in minder dan 3 uur. U kunt uw Connected Wallbox op afstand bedienen met de Smart Wall Box App.

Normaal stopcontact

Bij een plug-in hybride met een accupakket van 13,2kW is uw Citroën weer volledig opgeladen in 7 uur”. Bij een volledig elektrische Citroën met een batterijpakket van 50kWh is uw Citroen in 31 uur weer volledig opgeladen. De laadsnelheid kan afhankelijk van de weersomstandigheden in de praktijk afwijken.

Easywallbox

De easyWallbox is een “Plug&Play”-oplossing die werkt via bluetooth. Het enige wat u nodig hebt is een stopcontact. Vervolgens dient u de easyWallbox te bevestigen aan de muur en aan te sluiten zoals elk huishoudtoestel. De easyWallbox heeft een standaard laadvermogen van 2,3 kW en kan, met de hulp van een elektricien, verhoogd worden tot 7,4 kW waarmee u 80% van een accupakket met 50 kWh  in minder dan 4 uur kan opladen. Bovendien kan deze het laadvermogen autonoom en op een veilige manier regelen, zodat het maximale vermogen geleverd wordt dat beschikbaar is in uw woning, en dat zonder het risico op een stroomonderbreking.

De easyWallbox kent een consumentenprijs van €499,- incl. BTW.

eProwallbox MOVE

De eProwallbox is een de krachtigste laadoplossing voor thuis. Met een tot 22 kW op te waarderen laadvermogen is uw elektrische Citroën binnen een no-time weer volledig opgeladen. Met het optionele Load Balancing wordt de beschikbare stroom optimaal verdeeld in uw huishouden, zodat u tijdens het laden ook al uw apparaten in huis kunt blijven gebruiken. Door de internetverbinding via WiFi kan de lader op afstand worden bediend voor bijvoorbeeld het starten of het stoppen van een laadsessie.

Bij aankoop van een nieuwe elektrische Citroën krijgt u tijdelijk de eProWallbox MOVE laadstation cadeau!*
*Exclusief installatiekosten. Private & Zakelijke lease zijn uitgesloten. Actie niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen

Connected wallbox

De Connected Wallbox heeft een laadvermogen van 11kW. Hierdoor kan uw auto doorgaans tot 80% opladen in minder dan 3 uur. U kunt uw Connected Wallbox op afstand bedienen met de Smart Wall Box App. De Connected Wallbox maakt het u eveneens mogelijk om uw laadkosten met uw werkgever of fiscus te verrekenen alsmede een aparte laadpas te gebruiken voor bijvoorbeeld een tweede elektrische auto. Zo kunt u laadsessies en inzichten gescheiden van elkaar houden. De Connected Wallbox biedt eveneens Dynamic Load Balancing aan. Dit zorgt ervoor dat de voeding van uw Connected Wallbox naar beneden wordt bijgesteld wanneer het stroomverbruik in uw huishouden een bepaald niveau bereikt. Wanneer de stroomvraag vanuit uw huishouden weer afneemt (’s nachts bijvoorbeeld) dan wordt uw Connected Wallbox weer op volle sterkte benut. Dit voorkomt eveneens stroomuitval in uw huishouden.Onze partner 50five by ENGIE kan u volledig helpen met de schouwing en aanschaf van uw Connected Wallbox. De Connected Wallbox kost in de basis €1.947,- voor de laadpaal + basis installatie.  Afhankelijk van uw situatie wordt door 50five by ENGIE meerbedrag gerekend.

De Citroën ë-C4 100% elektrisch bijvoorbeeld kunt u op de volgende manieren opladen:

  • Openbaar laadpunt van 100 kW: 80% van de capaciteit in 30 minuten.
  • Wallbox van 11 kW: 5 uur en 15 min.
  • 9 uur via een normaal stopcontact voor 100 km extra actieradius

De vermelde laadtijden kan in de praktijk langer zijn, afhankelijk van de buitentemperatuur, alsmede de temperatuur van de accu.

De Citroën ë-SpaceTourer 100% elektrisch kunt u op de volgende manieren opladen:

  • Openbaar laadpunt van 100 kW: voor 80% opladen in 30 minuten (accupakket van 50 kWh) of 45 minuten (accupakket van 75 kWh),
  • Wallbox van 11 kW: volledig opladen in 5 uur en 15 minuten tot maximaal 7 uur, afhankelijk van het accupakket.

LAADTIJD

Bekijk wat de laadtijd is van de verschillende plug-in hybride- en elektrische auto's van Citroën, afhankelijk van de verschillende beschikbare oplaadmogelijkheden.

 

OPLAADSERVICES VAN FREE2MOVE eSOLUTIONS

Gemak en vrijheid bij het opladen van uw auto

Wilt u uw elektrische auto of plug-in hybrideauto ook gemakkelijk ergens anders dan thuis kunnen opladen? Met de app eSolutions Charging kunt u gebruikmaken van meer dan 300.000 laadpunten in heel Europa en uw Citroën onderweg gemakkelijk en snel opladen, waar u ook bent.

Om gebruik te kunnen maken van openbare laadpunten hebt u een compatibele laadkabel nodig. Deze is als accessoire leverbaar bij het Citroën-netwerk.

EEN GROOT NETWERK VAN SNELLAADPUNTEN

Bij steeds meer tankstations langs snelwegen is ook een supersnellaadstation te vinden. Met Free2Move eSolutions bereidt u in alle rust uw lange ritten voor: u krijgt een route voorgesteld met een indicatie van de totale reistijd, inclusief de stops voor het opladen.

Superchargers met een vermogen vanaf 50 kW zijn voorzien van een eigen kabel. Deze laadpunten zijn niet geschikt voor plug-in hybrideauto's. Via een 100 kW-snellaadpunt kunt u binnen 10 minuten de actieradius van uw nieuwe elektrische Citroën ë-C4 met 100 km vergroten.
VIND SNEL EEN PLEK OM UW AUTO OP TE LADEN
Waar u ook bent, u vindt altijd een geschikt laadpunt voor uw auto.
VIND SNEL EEN PLEK OM UW AUTO OP TE LADEN
Waar u ook bent, u vindt altijd een geschikt laadpunt voor uw auto.

DÉCOUVREZ LA GAMME ÉLECTRIQUE CITROËN