Verwijzing in seconden

De distributieriem & uw Citroën

U heeft vast wel eens van de distributieriem gehoord, maar weet u ook waarvoor de distributieriem dient of wanneer deze vervangen moet worden? En uiteraard, wat dit dan kost voor uw Citroën. Op deze pagina vindt u het antwoord op deze vragen over de distributieriem.

 

 

 

 

Wat is een distributieriem?

De distributieriem is een gekartelde band in uw Citroën die ervoor zorgt dat alle belangrijke draaiende onderdelen in de motor met elkaar verbonden zijn. Dit essentiele onderdeel is continu in beweging en slijt daardoor tamelijk snel. Als hij breekt, kan er grote motorische schade ontstaan. Laat daarom tijdig de distributieriem van uw Citroën vervangen en voorkom onnodige en dure reparaties. 

Wanneer vervangt u de distributieriem?

Wanneer een distributieriem aan vervanging toe is, is erg afhankelijk van het type auto en motor. In uw onderhoudsboekje vindt u een indicatie voor uw specifieke Citroën. Natuurlijk kunt u uw Citroën-dealer altijd bellen voor vragen over uw auto. Zij hebben de juiste informatie en helpen u graag verder. Via de dealerlocator kunt u makkelijk de contactgegevens vinden.

Citroën-dealer

Het vervangen van de distributieriem in uw Citroën is specialistisch werk dat niet iedereen kan uitvoeren. U kunt dit het beste laten doen bij de specialisten van uw Citroën-dealer. Zij kennen iedere Citroën van binnen en van buiten.

 

Onze monteurs vervangen de distributieriem vaak in één keer als set met andere slijtagegevoelige onderdelen onder de motorkap. Bijvoorbeeld spanrollen en de waterpomp. Zo voorkomt u latere extra kosten. Met onze werkplaatsplanner kunt u makkelijk en snel een afspraak maken.

Wat kost het vervangen van de distributieriem voor mijn Citroën?

Wat het vervangen van de distributieriem kost, hangt af van uw type auto en de motor die erin zit. Het werk wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde monteur, want het is niet iets wat iedereen kan. De prijs voor de vervanging bestaat daarom uit arbeid en de onderdelen. 

Neem contact op met uw Citroën-dealer en vraag naar de kosten voor het vervangen van de distributieriem van uw Citroën.

 Distributieriem
Top