Verwijzing in seconden
Nieuwe SUV Citroën C5 Aircross Hybrid Concept

Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept onthult

DE EERSTE PLUG-IN HYBRIDE VAN CITROËN

De Comfort Class SUV

Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept is de voorbode van de plug-in hybride uitvoering van Nieuwe C5 Aircross SUV die begin 2020 op de markt komt. Als eerste plug-in hybride van Citroën vormt deze concept car het eerste tastbare resultaat van het "Low Emission Vehicle"-offensief waarmee het merk vanaf 2020 elk jaar één nieuwe LEV aan het gamma wil toevoegen. Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept is een auto met een veelzijdig karakter voor klanten die een "2-in-1"-auto willen: de voordelen van de elektrische rijmodus (ZEV) in de stad en voor dagelijkse ritten en die van de verbrandingsmotor voor langere ritten.

De hoogwaardige PHEV-technologie (Plug-in-Hybrid Electric Vehicle) van Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept voegt een nieuwe dimensie toe aan het Citroën Advanced Comfort®-programma: het plezier van geruisloos rijden in de ZEV-modus (Zero Emission Vehicle) terwijl kan worden geprofiteerd van extra gebruiksmogelijkheden en actieradius dankzij de combinatie van een elektromotor en een verbrandingsmotor die beide zijn gekoppeld aan de automatische transmissie EAT8.  

>> Goed nieuws! Deze C5 Aircross SUV Hybrid is vanaf nu te bestellen! << 

 

BEKIJK DE VIDEO VAN DE AUTO

Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept

ONTSPANNEN, DUURZAME EN EFFICIËNTE MOBILITEIT

Met Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept kan volledig elektrisch worden gereden, waarbij de inzittenden dankzij het fluisterstille interieur volledig tot rust kunnen komen.

De hybridetechnologie maakt hem geschikt voor alle gebruiksdoeleinden. Zo kan er in de ZEV-modus tot 50 km worden afgelegd zonder uitstoot van CO2, tot een snelheid van 135 km/h. Deze actieradius is voldoende voor de meeste dagelijkse ritten. Deze technologie biedt u het beste van twee werelden: een ideale actieradius voor uw dagelijkse ritten en een verbrandingsmotor die bijspringt bij langere ritten.

Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept is uitgerust met de PureTech 180-motor (Euro 6.3) en een elektromotor met een vermogen van 80 kW, die zijn gekoppeld aan een geëvolueerde versie van de automatische transmissie EAT8 (geoptimaliseerd schakelprogramma, toevoeging van een Brake-modus voor de remwerking bij het loslaten van het gaspedaal).

VOLOP GEBRUIKSGEMAK

De aandrijving door de elektromotor en/of de verbrandingsmotor wordt automatisch geregeld, maar via een keuzeschakelaar die zich binnen handbereik op de middenconsole bevindt kan de bestuurder wel een keuze maken uit verschillende rijmodi: ZEV, Hybrid en Sport.

De cockpit van Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept kenmerkt zich door zijn bedieningsgemak, met een specifieke weergave op het digitale instrumentenpaneel (vermogensmeter, laadtoestandindicator en brandstofniveaumeter, actieradius in ZEV-modus en op benzine, schematische weergave van de energiestromen, de resterende laadtijd (tijdens het laden), de hoeveelheid teruggewonnen energie enz.) en specifieke pagina's voor het hybridesysteem op het capacitieve touchscreen (schematische weergave van de energiestromen, verbruiksstatistieken, Eco-coaching enz.). Het 3D-navigatiesysteem Citroën Connect Nav is uitgebreid met onder meer de weergave van oplaadpunten. Met de MyCitroën-app kan het opladen worden geprogrammeerd, gestart en gestopt en kan de laadtoestand van de tractiebatterij worden gecheckt.

De laadtijd is geoptimaliseerd: binnen één nacht via een normaal stopcontact en binnen 2 uur via een wallbox (aangeschaft of gehuurd) met een laadstroom van 32 A. Het opladen gaat heel eenvoudig door middel van laadkabels en een handige laadaansluiting achter een klepje.
Binnenkant Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept
De achterkant van Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept

EEN UITGEBREID GAMMA LOW EMISSION VEHICLES (LEV'S)

Citroën heeft de ambitie om toonaangevend te zijn in de energietransitie door het aanbod van Low Emission Vehicles uit te breiden. Het merk heeft ook nu al een aanbod van elektrische auto's dat aansluit op de wensen van verschillende klantengroepen: E-Berlingo, C-Zero en E-Mehari.

Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept markeert voor Citroën de overgang naar een gamma dat vanaf 2020 naast auto's met een krachtige verbrandingsmotor en elektrische auto's voor specifieke doelgroepen ook veelzijdige 100% elektrische auto's en plug-in hybride auto's zal bevatten. De PHEV-uitvoering van Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept komt in 2020 op de markt en wordt de eerste plug-in hybride van Citroën. Na Nieuwe Citroën C5 Aircross SUV Hybrid Concept zullen ook de volgende nieuwe modellen van Citroën in een uitvoering met elektrische aandrijving op de markt komen, zodat in 2023 80% van het gamma en in 2025 alle modellen van het merk met elektrische aandrijving leverbaar zullen zijn.

>> De eerste PHEV van Citroën is een feit. C5 Aircross SUV Hybrid is vanaf nu te bestellen en te bewonderen op onze online showroom! <<

Top