Verwijzing in seconden
1440x545_Concept_C3_WRC_Image_Cinemascope.jpg

Citroën C3 WRC CONCEPT

Ter gelegenheid van de Autosalon van Parijs onthult Citroën als wereldprimeur de C3 WRC Concept, de sportieve en gespierde versie van de Nieuwe Citroën C3. Deze concept car geeft een voorproefje van de toekomstige rallyauto van het merk die zijn debuut zal maken tijdens de Rally van Monte-Carlo in januari 2017. Met deze auto keert Citroën Racing op indrukwekkende wijze terug in het FIA World Rally Championship. 

 

EEN ULTRASPORTIEVE C3

520x293_2.jpg

De C3 WRC Concept heeft de kenmerkende lijnen, de frisheid en bepaalde stijlelementen van de Nieuwe C3 overgenomen: de over twee niveaus verdeelde lichtsignatuur, de twotone-kleurstelling, de kleuraccenten op de carrosserie die passen bij de kleur van het dak en de verchroomde Double Chevron die doorloopt tot aan de led-dagrijverlichtingsunits.

Daarnaast beschikt hij over de attributen die kenmerkend zijn voor een rallyauto: gedeeltelijk donker gekleurde bumpers, gele carbon sportbuitenspiegels, een 55 mm bredere carrosserie en een voorbumper met spoiler voor een nog betere aerodynamica... Een sportief en aangescherpt design dat geen twijfel laat bestaan over de ambities van de auto.

EEN CONCEPT CAR
GEMAAKT VOOR DE WEDSTRIJDSPORT

De C3 WRC is bovenal een wedstrijdauto met alle kenmerken van een toekomstige kampioen: - een sterkere motor die ongeveer het maximaal toegestane vermogen van 380 pk levert, dankzij met name de grotere diameter (nu 36 mm) van de luchtinlaat van de turbo; - een carrosserie die profiteert van de grotere vrijheid op aerodynamisch gebied - zo is de maximaal toegestane breedte toegenomen tot 1875 mm - en die is voorzien van een vooruitstekende voorbumper en een achterbumper met geïntegreerde diffusor; - een bredere en verder naar achteren geplaatste achterspoiler voor meer neerwaartse druk; - een 25 kg lichter gewicht; - een elektronisch gestuurd centraal differentieel dat vanaf het seizoen 2017 is toegestaan. Ga in afwachting van de Rally van Monte-Carlo in januari 2017 naar de Autosalon van Parijs en bekijk deze concept car op de stand van Citroën in Paviljoen 1, gang C, stand 320!
1500x646_2.jpg
Top