Verwijzing in seconden
1440x545_Cinemascope.jpg

Citroën E-MEHARI styled by Courrèges

Citroën presenteert op de Salon van Genève 2016 de concept car E-MEHARI "styled by Courrèges". Een 100% elektrische cabriolet vol positieve energie, die de handtekening draagt van twee grote namen op het gebied van Frans design.

CITROËN DESIGN x MODEHUIS COURRÈGES

520x293_Histoire.jpg

L2E

De Citroën E-MEHARI styled by Courrèges komt voort uit de ontmoeting van twee visionaire en iconische Franse merken: Citroën en het modehuis Courrèges. Bijna 50 jaar na de introductie van de Méhari in mei 1968 werd in december 2015 de E-MEHARI onthuld. Deze vrolijke en moderne, 100% elektrische vierzitscabrio belichaamt perfect de waarden creativiteit, vrijheid en optimisme die het merk Citroën uitdraagt.


Uit de baanbrekende ontwerpen van het modehuis Courrèges spreekt jeugdigheid en vrijheid... Twee nauw met elkaar verbonden en aanvullende creatieve werelden die samen een nieuwe bladzijde in de geschiedenis schrijven. En deze bladzijde is de concept car Citroën E-MEHARI "styled by Courrèges".

WIT IS HET NIEUWE ZWART

De grootste uitdaging bij modern design? Het mooie, het nuttige en het aangename met elkaar verenigen. Met deze auto geven beide merken aan nieuwe vormen te willen creëren door te werken met geavanceerde materialen en zich te laten inspireren door de vrolijkheid en de schoonheid van het ware leven.

DASHBOARD

307x132_Volant.jpg

De glimmend oranje bies en de oranje stiksels over de gehele breedte van het dashboard en langs de luchtroosters geven het interieur een vrolijk tintje.

WIT LEDER

307x132_Banquette.jpg

In het interieur zijn de portierpanelen en het dashboard bekleed met hoogwaardig wit leder, net als de achterbank die bewust hoekig is getekend

VELGEN EN CARROSSERIE

307x132_Roue.jpg

Niet alleen de carrosserie maar ook de velgen zijn in het wit uitgevoerd. Een feloranje bies is het enige dat contrasteert. Deze is zichtbaar bij de wielen en op de rollbar, waardoor het ontwerp daarvan wordt benadrukt.

" BAGAGERUIMTE EN EXCLUSIEVE BAGAGELIJN "

1500x646_Coffre.jpg

Het omlaag te klappen kofferdeksel biedt toegang tot de bagageruimte met plaats voor een exclusieve, perfect bij de auto passende bagagelijn die bestaat uit drie verschillende tassen van wit leder met oranje stiksels.

ONBERISPELIJKE PORTIEREN

1500x646_Porte.jpg

De portiergrepen van de E-MEHARI styled by Courrèges zijn net als de portierpanelen en het dashboard uitgevoerd in een tweekleurencombinatie van wit en oranje. 

 

PORTIEREN

1500x646_Enfant.jpg

De concept car Citroën E-MEHARI styled by Courrèges heeft een 100% elektrische aandrijflijn die is ontwikkeld met de Franse expertise van de Bolloré-groep. Hij is voorzien van tractiebatterijen van het type LMP® (lithium-metaal-polymeer) waarmee een maximumsnelheid van 110 km/h en een actieradius van 200 km in stadsverkeer kunnen worden bereikt. De laadtijd bedraagt 8 uur via een speciaal laadstation met 16 A (aan huis of een openbaar laadstation van het type Autolib) of 13 uur via een normaal stopcontact met 10 A.

Geen stress, geen lawaai: de concept car Citroën E-MEHARI styled by Courrèges geeft een ongekend gevoel van vrijheid! Geniet van het comfort van 100% elektrisch rijden met de wind in de haren.

Top