Verwijzing in seconden
Artcar3_CL-18.021.008_1350X511

Citroën viert 50 jaar Citroën Méhari

50 jaar na de introductie van de Citroën Méhari en 2 jaar na die van de Citroën E-Mehari is deze eigenwijze 100% elektrische vierpersoons cabriolet nog altijd een kenmerkend voorbeeld van een gedurfd en typisch Frans autoconcept. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft Citroën de mode-ontwerper Jean-Charles de Castelbajac de opdracht gegeven om een unieke, opvallende en vrolijk gekleurde E-Mehari Art Car te creëren om 50 jaar vrijheid en creativiteit te vieren.  

 

EEN UNIEKE SAMENWERKING TUSSEN TWEE CREATIEVE WERELDEN

Het symbool van een typisch Franse levensstijl

Mei 1968: Citroën introduceert de Méhari en Jean-Charles de Castelbajac viert zijn debuut. 50 jaar later ontmoeten deze twee talenten elkaar, een ontmoeting die in het teken staat van de creatieve revolutie die voor zowel Citroën als de artiest de drijfveer vormt. Een natuurlijke en logische ontmoeting: Citroën laat geïnspireerd door durf en creativiteit al sinds 1919 een frisse wind waaien door de autowereld. Jean-Charles de Castelbajac is een vernieuwende ontwerper die met zijn creaties anticipeerde op het wegvallen van de scheidslijn tussen kunst en mode. Het resultaat van deze ontmoeting is een unieke E-Mehari Art Car die symbool staat voor een typisch Franse levensstijl, optimistisch en trendy! Met deze Art Car toont Jean-Charles de Castelbajac zijn creatieve inspiratie en zijn twee grote passies: kunst en mode.
Rencontre2_CL-18.021.009_597X500

VAN DE MÉHARI NAAR DE E-MEHARI

mehari

De Méhari van mei 1968: het begin van de legende

Terwijl de jeugd knokt voor meer vrijheid, onthult Citroën op 11 mei 1968 een unieke vrijetijdsauto: de Citroën Méhari. Deze simpele, ludieke en pretentieloze cabriolet onderscheidt zich door zijn in vrolijke kleuren uitgevoerde, door en door gekleurde kunststof carrosserie, die niet kan roesten en van binnen en buiten met de tuinslang kan worden schoongemaakt. Andere voordelen: zijn grote veelzijdigheid doordat het hele dak inclusief de voorruit omlaag kan, en de grote bodemvrijheid waarmee de Méhari ook buiten de gebaande wegen uit de voeten kan.

De Citroën Méhari groeide in de loop der jaren uit tot een auto waarmee je gezien mocht worden, mede dankzij een aantal bekende speelfilms en zijn deelname aan verschillende langeafstandsrally's.

E-MEHARI art

De E-Mehari van 2015: de legende leeft voort

In december 2015 onthult Citroën de E-Mehari: een 100% elektrische vierpersoons cabriolet. Een auto voor mensen die zich willen onderscheiden en zowel mode- als milieubewust zijn. De Citroën E-MEHARI staat symbool voor de wens van Citroën om onderscheidende, technologisch hoogwaardige auto's te bouwen die representatief zijn voor de "typisch Franse" creativiteit. De in de Citroën-fabriek in Rennes gebouwde E-Mehari is de eerste elektrische auto met het label "Origine France Garantie" (100% Frans product).

Sinds januari 2018 is de Citroën E-Mehari leverbaar met een hardtop, zodat vanaf nu het hele jaar door met deze 100% elektrische vierpersoons cabriolet kan worden gereden. Het interieur is ook onder handen genomen en biedt nu nog meer comfort en moderne gemakken, zoals een Easy Entry-functie om gemakkelijker achterin te kunnen stappen en nieuwe veiligheidsvoorzieningen.

Maiari2_CL-18.021.014_597X500

MÉHARI IN 1968... E-MEHARI IN 2018!

Een grafisch en kleurrijk manifest

De Citroën E-Mehari is niet alleen een legende maar ook een revolutionair model, wat Jean-Charles de Castelbajac uitdrukt in een spel van kleuren, rollen en woorden. Zijn Art Car is een grafisch manifest, zoals een affiche van mei 1968, dat nieuwe perspectieven laat ontdekken en mensen aanzet de wereld te veranderen. Zijn kleurrijke werk heeft een aansprekende boodschap: rood voor passie, geel voor zonneschijn en blauw voor elektriciteit en milieubewustzijn.
Top