Doorgaan

CITROËN PRESENTEERT NIEUWE C-SERIES-MODELLEN

04/04/2022

Citroën introduceert een nieuwe C-Series-uitvoering voor de C3, C3 Aircross en C5 Aircross. Deze speciale versie is gepositioneerd tussen de uitrustingsniveaus Feel en Shine en heeft een eigen persoonlijkheid, een royale standaarduitrusting en onderscheidende in- en exterieurstijl dankzij unieke kleuren en materialen.

 

De ‘C’ van C-Series staat niet alleen voor de C van Citroën, maar ook voor de C van Comfort dat zo typerend is voor het Franse merk. Daarnaast verwijst de C ook naar de Engelse termen Connectivity, Calm en Character die refereren aan de eigenschappen van de nieuwe C-Series.
 

“Citroën introduceert regelmatig gelimiteerde uitvoeringen met voorzieningen en accessoires die nog meer waarde toevoegen, gecombineerd met een unieke uitstraling. De C-Series werd halverwege 2020 geïntroduceerd voor de Citroën C3 Aircross en wordt erg gewaardeerd door onze klanten. Daarom hebben we de C-Series uitgebreid naar andere modellen in het aanbod. In minder dan twee jaar zijn wereldwijd bijna 39.000 C-Series-modellen verkocht. De nieuwe C-Series voor 2022 met het exclusieve Color Pack Anodised Bronze vormt dan ook een belangrijk onderdeel van ons productaanbod voor dit jaar”, zegt Pierre Monferrini, Director of Citroën Range.
 

Voor de nieuwste C-Series heeft Citroën een nieuw Color Pack Anodised Bronze samengesteld. De bronzen accenten zorgen voor meer elegantie en een dynamische uitstraling. Voor extra onderscheid zijn de C-Series-modellen voorzien van een embleem in reliëf met de naam van de gelimiteerde serie. De exacte uitrusting van de C-Series is afhankelijk van het model en de markt.

CITROËN C3 C-SERIES
Sinds de introductie van de derde generatie Citroën C3 in 2016 heeft het populaire model al meer dan een miljoen klanten voor zich gewonnen. In 2021 behoorde de C3 zelfs tot de drie bestverkochte modellen in Frankrijk, Spanje, Italië, België, Portugal, Denemarken, Slowakije en Bulgarije. Het succes is mede te danken aan zijn robuuste stijl met Airbumps® in combinatie met het comfort en de ruimte aan boord. Ook de vele personalisatiemogelijkheden waarmee de Citroën C3 geheel naar eigen smaak is samen te stellen, behoort tot de succesfactoren.

 

De nieuwe Citroën C3 C-Series is gebaseerd op de uitvoering Feel en voorzien van accenten in Anodised Bronze: een diepe kleur die tempo en dynamiek uitstraalt. Het bronzen C-Series-embleem is vlak onder de buitenspiegel aan de bestuurderszijde geplaatst. In het stijlvolle interieur is het dashboard gecoat in Alba Grey TEP (robuuste, met kunststof gecoate stof) met wit stiksel en satijnchromen omlijsting. De bekleding is van stof in Mica Grey. Ook standaard zijn de 16-inch lichtmetalen Matrix-wielen, extra getinte ramen achter en het Visibility Pack. Een two-tone dak (Onyx Black of Opal White, afhankelijk van de gekozen carrosseriekleur), stoelverwarming en Connect Nav zijn optioneel beschikbaar. De Citroën C3 C-Series is leverbaar vanaf € 23.550,-, waarmee het klantvoordeel oploopt tot € 1.240,-.

CITROËN C3 AIRCROSS C-SERIES
De C3 Aircross is een belangrijk model in het B-SUV-segment. Met bijna 77.000 verkochte exemplaren in 2021 nam hij 16% van Citroëns personenautoverkoop voor zijn rekening. De compacte SUV wordt gewaardeerd om zijn design, veelzijdigheid, interieurrruimte en comfort. Tevens worden zijn personalisatiemogelijkheden gewaardeerd: 25% van de klanten kiest een two-tone carrosserie en 20% gaat voor een Pack Color. De C3 Aircross was in 2020 overigens de eerste Citroën die als speciale C-Series op de markt kwam.

 

De nieuwe Citroën C3 Aircross C-Series heeft een nog stoerder uiterlijk danzij de 16-inch lichtmetalen X Cross-wielen en het nieuwe Pack Color Anodised Bronze met bronzen exterieuraccenten. De bronzen C-Series-emblemen zijn bovenaan de voorportieren geplaatst. Het interieur is bekleed met stof in Mica Grey en het dashboard is uitgevoerd in Origami Grey TEP. Ook standaard zijn vloermatten voor- en achterin en alle voorzieningen van de Feel-uitvoering. De C3 Aircross C-Series is leverbaar met keuze uit vijf carrosseriekleuren, voor prijzen vanaf € 29.980,-. Het klantvoordeel bedraagt € 600,-.

CITROËN C5 AIRCROSS C-SERIES
Het succes van de Citroën C5 Aircross werd ook in 2021 voortgezet, mede dankzij de aantrekkelijke Plug-in Hybride versie die door 45% van de klanten wordt gekozen. Het Citroën Advanced Comfort-onderstel en de Advanced Comfort-stoelen zorgen samen voor het indrukwekkende Citroën-comfort dat doet denken aan een ‘vliegend tapijt’.


Ook de nieuwe C5 Aircross C-Series is voorzien van het Pack Color Anodised Bronze en een bronzen C-Series-embleem op het linker voorspatbord. De Advanced Comfort-stoelen zijn uitgevoerd in Wild Black met een design dat refereert aan de Airbumps®. De connectiviteit aan boord wordt verzorgd door het standaard My Citroën Drive navigatie met een 10-inch HD-scherm, Android Auto, Apple CarPlay en My Citroën Assist. Tot slot zorgt het Blind Spot Monitoring System voor extra gemak en ontspanning tijdens het rijden. De Citroën C5 Aircross C-Series is leverbaar vanaf € 40.890,-. Klanten profiteren van € 1.000,- voordeel.