Doorgaan
Actieradius van onze elektrische auto's

ALLES WAT U MOET WETEN OVER DE ACTIERADIUS

De actieradius in de praktijk, of het nu gaat om korte of lange ritten, is belangrijk bij uw keuze voor een elektrische auto.

De actieradius van onze auto's is gemeten volgens de WLTP-cyclus (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure). In de praktijk kan de actieradius hiervan afwijken, afhankelijk van verschillende factoren: bekijk de aanvullende informatie voor extra uitleg en om optimaal te profiteren van het rijden in een elektrische auto.
DE ACTIERADIUS VAN UW AUTO IS AFHANKELIJK VAN UW RIJSTIJL EN ANDERE FACTOREN
DE SNELHEID
Bij 130 km/h neemt de actieradius van een 100% elektrische auto met de helft af vergeleken met de WLTP-actieradius.
Op veel plaatsen langs de snelwegen zijn supersnelladers geïnstalleerd zodat u tijdens een koffie- of lunchpauze snel actieradius kunt 'bijtanken': tot wel 80% in 30 minuten (afhankelijk van de auto, supersnellader van 100 kW).
 
DE TEMPERATUUR
De weersomstandigheden hebben invloed op de actieradius van uw auto. Het verwarmen of koelen van het interieur kost namelijk energie.
Als u de voorverwarming/-koeling tijdens het opladen van de auto gebruikt, heeft het interieur bij het instappen al een aangename temperatuur en blijft de actieradius maximaal. 
DE RIJSTIJL
Uw rijstijl heeft natuurlijk invloed op de actieradius van uw auto.

Een soepele rijstijl helpt voor een zo groot mogelijke actieradius. 
DE BELADING VAN DE AUTO
Het vervoeren van voorwerpen op het dak of van zware lading heeft ook invloed op het verbruik van uw auto. 
DE ACTIERADIUSSIMULATOR
Deze simulator geeft aan wat de actieradius is van de 100% elektrische Citroëns, afhankelijk van de rijsnelheid en de temperatuur.

MILIEUBEWUST RIJDEN

EEN SOEPELE RIJSTIJL HELPT

Door een soepele rijstijl aan te houden voorkomt u een te hoog energieverbruik. Anticipeer op het remmen en snelheid minderen en trek zoveel mogelijk rustig op. Als u op de snelweg uw snelheid matigt, voorkomt u een snelle afname van de actieradius van uw auto.

DE VOORVERWARMING/-KOELING: EEN GOED IDEE

Door al tijdens het laden het interieur van uw auto op een aangename temperatuur te brengen, blijft uw actieradius maximaal. Op die manier beperkt u namelijk het energieverbruik van de airconditioning en de verwarming tijdens het rijden.

DE B-MODUS (BRAKE)

Gebruik zodra het kan de B-modus. Uw auto wint dan meer energie terug bij het remmen en snelheid minderen. Energie waarmee het accupakket wordt bijgeladen.

DE JUISTE BANDENSPANNING

Behalve voor uw veiligheid is het ook voor het energieverbruik van uw auto belangrijk dat de banden in goede staat zijn en de juiste spanning hebben.

DÉCOUVREZ LA GAMME ÉLECTRIQUE CITROËN