Verwijzing in seconden

ALLES WAT U WILT WETEN OVER OPLADEN

eC4-Charging

Elektrische auto's kunnen veel vragen oproepen. Wij staan altijd klaar om ze te beantwoorden. Er zijn vele praktische mogelijkheden om uw geëlektrificeerde Citroën op te laden: thuis, op uw werk, bij u in de buurt of waar u ook maar heen rijdt met uw auto.

picto-eclair

1. Het lichtnet

In de meeste gevallen levert de elektrische installatie van uw woning 1-fasewisselstroom, maar 3-fasenwisselstroom komt ook voor. Het is belangrijk dat u checkt van welk soort elektrische installatie uw woning is voorzien voordat u uw laadoplossing kiest.

Borne-de-recharge

2. Het laadpunt

Het laadpunt is bepalend voor het laadvermogen dat beschikbaar is en hoe lang het opladen van uw elektrische of plug-in hybrideauto duurt.

Er zijn meerdere oplossingen beschikbaar: normaal laden via een normaal of versterkt stopcontact, versneld laden via een wallbox thuis of een openbaar laadpunt en snel en supersnel laden bij openbare snellaadstations, die bijvoorbeeld langs snelwegen te vinden zijn. Supersnelladers met een vermogen vanaf 50 kW beschikken over een eigen kabel en zijn niet geschikt voor onze Plug-in Hybrids.

Cable-de-recharge

3. De laadkabel

De laadsnelheid hangt ook af van het vermogen dat de kabel kan verwerken. Voor elke manier van laden is een specifieke kabel beschikbaar.

747x100-picto-cable-embarque

4. De geïntegreerde lader

Hij heeft als taak de door een stopcontact of het laadpunt (met uitzondering van supersnelladers) geleverde wisselstroom om te zetten in gelijkstroom die bestemd is voor het accupakket. Het vermogen van deze lader is medebepalend voor de laadtijd.

Sommige modellen zijn daarom optioneel leverbaar met een sterkere geïntegreerde lader waarmee het laden nog sneller gaat.

747x100-Pictos-Batterie

5. Het accupakket

Gedurende 8 jaar of 160.000 km garandeert Citroën een minimale laadcapaciteit van 70% van dit accupakket.

De accupakketten van onze elektrische auto's zijn geschikt voor snel of supersnel laden bij een openbaar laadstation.

VOOR ELKE MANIER VAN LADEN IS EEN SPECIFIEKE KABEL BESCHIKBAAR

Voor het zo efficiënt mogelijk opladen van uw auto zijn er verschillende typen kabels. Deze kabels zijn afhankelijk van de auto standaard, optioneel of als accessoire leverbaar.

 

 

STANDAARD MODE 2-KABEL

Deze kabel kan een vermogen van maximaal 1,8 kW doorgeven. Hij wordt gebruikt voor het opladen via een normaal stopcontact.

MODE 3-MONOFASEKABEL

Deze kabel kan een vermogen van maximaal 7,4 kW doorgeven. Hij wordt gebruikt voor het opladen via een wallbox of een openbaar laadpunt. Door uw auto thuis via een wallbox op te laden, beschikt u bij een plug-in hybrideauto in 2 uur en bij een elektrische auto in minder dan een nacht weer over de volledige elektrische actieradius. Kiest u voor uw plug-in hybrideauto voor de optionele geïntegreerde lader van 7,4 kW, dan profiteert u optimaal van de snelheid van deze manier van opladen.

MODE 3-DRIEFASENKABEL

Deze kabel, die specifiek is voor elektrische auto's, kan een vermogen van maximaal 22 kW doorgeven. Hij is geschikt voor monofaselaadpunten (wallbox van 7,4 kW) en driefasenlaadpunten (wallbox van 11 kW). Deze kabel is ideaal wanneer u uw auto geregeld oplaadt bij een openbaar laadpunt. Bij driefasenlaadpunten is de laadtijd met deze kabel korter. Wanneer uw auto is voorzien van een geïntegreerde lader van 11 kW (optioneel), profiteert u van de voordelen van deze manier van opladen.

.

PRIVÉ OPLADEN: THUIS OF OP HET WERK

UW PLUG-IN HYBRIDEAUTO OPLADEN: MAKKELIJKER KAN NIET

Via een normaal stopcontact kunt u uw auto gemakkelijk opladen met de standaard laadkabel (optioneel leverbaar).

Wilt u uw auto sneller opladen, kies dan voor een wallbox. Deze laadoplossingen is het krachtigst en zorgt voor een zo kort mogelijke laadtijd.

De aanschaf en installatie van een wallbox is bij Citroën een "one-stop-shop". Uw verkoopadviseur brengt u in contact met onze hiervoor geselecteerde partner ENGIE. Als u dit wenst, dan kunt u het formulier invullen. ENGIE zal u vervolgens benaderen om samen met u te kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is.

Opladen van uw elektrische auto: eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossingen

U hebt meerdere mogelijkheden om de auto op te laden, afhankelijk van het aantal kilometers dat u dagelijks aflegt en de oplaadmogelijkheden die u onderweg hebt.

Wallbox van 7,4 kW of 11 kW: De installatie van een wallbox is de ideale oplossing als u een korte laadtijd wenst. Wij werken samen met bedrijven die de gehele procedure voor u kunnen regelen, van de check van de elektrische installatie van uw woning tot en met de montage van de wallbox. Bij de installatie van een wallbox kunt u eventueel in aanmerking komen voor een overheidssubsidie.

Normaal stopcontact: U sluit uw auto simpelweg op een stopcontact aan. Wanneer u voor deze manier van laden kiest, wordt het accupakket in één nacht voor 30% opgeladen. Deze oplossing is meer geschikt voor bijladen, aangezien dit de minst snelle manier van opladen is.

De laadtijd van een elektrische auto is afhankelijk van de capaciteit van het accupakket. Zie voor meer informatie de technische gegevens van de desbetreffende auto.
eC4-Charging

De Citroën ë-C4 100% ëlectric bijvoorbeeld kunt u op de volgende manieren opladen:

  • Openbaar laadpunt van 100 kW: 80% van de capaciteit in 30 minuten.
  • Wallbox van 11 kW: 5 uur en 15 min.
  • Wallbox van 7,4 kW: 7 uur en 30 min.
  • 9 uur via een normaal stopcontact voor 100 km extra actieradius

De vermelde laadtijden kan in de praktijk langer zijn, afhankelijk van de buitentemperatuur, alsmede de temperatuur van de accu.

eSpaceTourer-Charging

De Citroën ë-SpaceTourer 100% ëlectric kunt u op de volgende manieren opladen:

  • Openbaar laadpunt van 100 kW: voor 80% opladen in 30 minuten (accupakket van 50 kWh) of 45 minuten (accupakket van 75 kWh),
  • Wallbox van 11 kW: volledig opladen in 4 uur en 45 minuten tot maximaal 7 uur, afhankelijk van het accupakket,
  • Wallbox van 7,4 kW: volledig opladen in 7,5 uur tot maximaal 11 uur en 20 minuten, afhankelijk van het accupakket.

Laadtijd

Bekijk wat de laadtijd is van de verschillende plug-in hybride- en elektrische auto's van Citroën, afhankelijk van de verschillende beschikbare oplaadmogelijkheden.

OVERAL GEMAKKELIJK OPLADEN

Een laadpunt opzoeken, het ontgrendelen, uw auto erop aansluiten en opladen maar: zo simpel is het.

eBerlingo-Van-Public-Charge

Er zijn meer dan 220.000 openbare laadpunten in Europa en hun aantal blijft gestaag toenemen. De laadpunten zijn vaak strategisch geplaatst op parkeerterreinen, in stadscentra, bij winkelcentra en bij supermarkten.

Via Charge My Car, te openen via de Free2Move-app, vindt u eenvoudig een compatibel laadpunt in de buurt. Vervolgens kunt u zich er dankzij de navigatiefunctie naartoe laten leiden. Download de Free2Move app via Google Play Store of App Store.

Om gebruik te kunnen maken van openbare laadpunten hebt u een compatibele laadkabel nodig. Deze is als accessoire leverbaar bij het Citroën-netwerk.

Een groot netwerk van supersnelladers langs snelwegen

Even pauze, een kop koffie en uw auto is alweer voor 80% opgeladen.

eSpaceTourer-Highway

Bij steeds meer tankstations langs snelwegen is ook een supersnellaadstation te vinden. U kunt dus zorgeloos een weekendje weg met uw elektrische auto.

Met Charge My Car* bereidt u in alle rust uw lange ritten voor: u krijgt een route voorgesteld met een indicatie van de totale reistijd, inclusief de stops voor het opladen.

Supersnelladers met een vermogen vanaf 50 kW beschikken over een eigen kabel en zijn niet geschikt voor onze Plug-in Hybrids.

* Beschikbaar via de Free2Move-app. Download de Free2Move app via Google Play Store of App Store.

Vind snel een plek om uw auto op te laden

Waar u ook bent, u vindt altijd een geschikt laadpunt voor uw auto.

Opladen met de MyCitroën App

Met de MyCitroën app kunt u op afstand vanaf uw telefoon:

  • de staat van de accu en de actieradius van uw voertuig raadplegen
  • oplaadtijden programmeren
  • de start van de voorverwarming of -koeling programmeren, de temperatuur zal automatisch worden ingesteld op 21°

Wilt u meer informatie over de MyCitroën-app? Download de leaflet en ontdek alle mogelijkheden en voordelen van MyCitroën.

Top