Verwijzing in seconden

SUBSIDIE

Wanneer komt u in aanmerking voor subsidie?

Wanneer u als particulier per 1 juli 2020 een 100% elektrische auto koopt met een nieuwwaarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en een minimale actieradius van 120 km, kunt u subsidie aanvragen. Dit is van toepassing op zowel aankoop als private lease. De auto moet op uw naam staan.

 

Hoe hoog is de subsidie voor een elektrische auto?

Dat verschilt. Bij aanschaf van een nieuwe elektrische auto kunt u een subsidie aanvragen van €4.000. Voor een tweedehands elektrische auto is dat €2.000. De subsidie geldt ook voor private lease. U krijgt de subsidie dan per maand uitbetaald, over een periode van 48 maanden.

 

Hoe vraag ik de subsidie aan?

U kunt vanaf 1 juli 2020 de subsidie aanvragen via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Log in met uw DigiD. Om de aanvraag te kunnen doen moet de auto op uw naam staan. U kunt slechts 1 keer per persoon gebruik maken van deze subsidieregeling.

 

Het jaarbudget 2020 voor nieuwe elektrische auto's is overtekend. Wat nu?

De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl. Naast alle relevante informatie treft u hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. Dient u een aanvraag in nadat het jaarbudget op is? Dan wordt uw aanvraag doorgeschoven naar 2021. Citroën kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling.

 

Op welke auto's geldt subsidie?

Op 100% elektrische auto’s. De subsidie geldt niet voor Hybride of Plug-in Hybride (PHEV) auto’s.

 

Waarom is er geen subsidie op PHEV-auto's?

De Nederlandse overheid stelt zich ten doel specifiek de CO2-uitstoot te verlagen. Plug-in hybride auto’s rijden ook op fossiele brandstoffen en stoten daardoor CO2 uit. De overheid zal daarom alleen de aankoop van 100% elektrische auto’s stimuleren.

 

Kleine lettertjes / Wanneer stopt de subsidie?

De subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto geldt hoogstwaarschijnlijk tot 30 juni 2025. Tot die tijd kunt u dus een subsidie aanvragen. Verder zijn er nog enkele voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Indien u uw elektrische auto verkoopt binnen 3 jaar na aankoop, dan dient u een deel van de subsidie terug te betalen, tenzij uw nieuwe auto weer een elektrische auto is, dan loopt de subsidie door. Indien u private least en de auto binnen 4 jaar weer inlevert dan stopt de subsidie ook.

 

 

 

Top