Verwijzing in seconden

SUBSIDIE

SUBSIDIE VOOR UW ELEKTRISCHE AUTO

Kopers van elektrische auto’s profiteren van diverse financiële voordelen. Auto’s zonder CO2-uitstoot zijn namelijk vrijgesteld van BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) en Motorrijtuigenbelasting (MRB).

Vanuit de overheid is er een subsidie beschikbaar op elektrische auto’s, specifiek voor particuliere eigenaren. Het voornaamste doel van deze subsidie is om de C02-uitstoot in Nederland verder te reduceren, zoals besloten in het Klimaatakkoord van juni 2019.
Tot voor kort hadden met name zakelijke rijders profijt van de overheidsinitiatieven. Met deze subsidie wil de overheid elektrisch rijden, specifiek voor particuliere klanten, ook aantrekkelijker maken.

De subsidie voor elektrische auto’s blijft beschikbaar voor komende jaren, maar kan slechts in specifieke perioden aangevraagd worden zolang het subsidieplafond nog niet bereikt is. Klik hier voor meer informatie.

Op dit moment is het niet meer mogelijk subsidie voor particuliere kopers van een nieuwe elektrische auto aan te vragen.
Het is nog wel mogelijk €2.000 subsidie aan te vragen voor een gebruikte elektrische auto. Particulieren die een gebruikte 100% elektrische Citroën ë-C4 of ë-Jumpy Combi kopen, komen dus in aanmerking voor deze subsidie.

De overheid verbindt de volgende voorwaarden aan de subsidie:
• Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto en niet voor Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
• De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
• Het bereik van de auto moet minimaal 120 kilometer bedragen.
• De auto moet enkele jaren in Nederland in bezit van dezelfde eigenaar blijven.
• Bij beëindiging van een Private Leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.
• Bij de aanschaf van een andere auto binnen 3 jaar, moet de subsidie voor een deel worden terugbetaald.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over subsidies en elektrisch rijden, schrijf uzelf dan in voor de Citroën-nieuwsbrief.

*De Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) dient door de subsidieontvanger aangevraagd te worden via rvo.nl Naast alle relevante informatie treft u hier ook de actuele situatie rondom het beschikbare jaarbudget. Citroën kan niet aansprakelijk worden gehouden in verband met de eventuele toekenning van deze overheidssubsidie of eventuele wijzigingen in de regeling.

Top