Verwijzing in seconden

SUBSIDIE

HET AANVRAGEN VAN SUBSIDIE VOOR ËLEKTRISCHE CITROËNS

Dit jaar is het niet meer mogelijk een aanvraag in te dienen voor subsidie voor elektrische voertuigen aangekocht of private lease voor particulieren in 2021. Vanaf januari 2021 is nog een deel van het 2021 budget beschikbaar. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet de koop- of leaseovereenkomst voor uw Citroën in 2021 zijn gesloten.

 

SUBSIDIE VOOR UW ELEKTRISCHE AUTO

Kopers van nieuwe elektrische auto’s kunnen vanaf januari 2021 weer via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de subsidie voor elektrische personenauto's voor particulieren aanvragen. De regeling is bedoeld om het elektrisch rijden voor particulieren te stimuleren. De subsidie is geldig voor zowel koop- als private leaseconstructies en bedraagt €4.000 voor een nieuwe en €2.000 voor een gebruikte elektrische auto.

 

De overheid verbindt de volgende voorwaarden aan de subsidie:

  • Alleen van toepassing bij aanschaf van een 100% elektrische auto en niet voor Hybride en Plug-in Hybride (PHEV) modellen.
  • De oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto moet tussen de €12.000 en €45.000 liggen.
  • Het bereik van de auto moet minimaal 120 kilometer bedragen.
  • De auto moet enkele jaren in Nederland in bezit van dezelfde eigenaar blijven.
  • Bij beëindiging van een leasecontract binnen vier jaar, stopt ook de subsidie.
  • Bij de aanschaf van een andere auto binnen 3 jaar, moet de subsidie voor een deel worden terugbetaald.

 

Particulieren die de 100% elektrische nieuwe Citroën ë-C4 of ë-Jumpy Combi kopen of private leasen, komen dus in aanmerking voor deze subsidie. Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws over de subsidie en elektrisch rijden, schrijf uzelf dan in voor de Citroën-nieuwsbrief.

 

Top