Verwijzing in seconden

ALLES WAT U MOET WETEN OVER LADEN EN DE ACTIERADIUS

Er zijn vele praktische mogelijkheden om uw elektrische of plug-in hybrid Citroën op te laden: thuis, op uw werk of waar u ook maar heen rijdt met uw auto.

U kunt uw auto probleemloos opladen via een normaal stopcontact, met de als accessoire leverbare laadkabel.

Om uw auto sneller te kunnen opladen kunt u een Wallbox laten installeren. Hiermee hiermee kunt u uw auto extra snel opladen.

Ontdek hoeveel tijd er nodig is voor het opladen van uw auto, afhankelijk van uw elektrische installatie

 *Actieradius van 54 tot 55 km in de Electric-modus, afhankelijk van de aanwezige opties. De actieradius kan afhankelijk van de gebruiksomstandigheden in de praktijk afwijken.

De aanschaf en installatie van een wallbox is bij Citroën een "one-stop-shop". Uw verkoopadviseur brengt u in contact met onze hiervoor geselecteerde partner ENGIE. Als u dit wenst, dan kunt u het formulier invullen. ENGIE zal u vervolgens benaderen om samen met u te kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is.

LAADOPLOSSINGEN ELEKTRISCHE AUTO:
OVERAL GEMAKKELIJK OPLADEN

Een laadpunt opzoeken, het ontgrendelen, uw auto erop aansluiten en opladen maar: zo simpel is het.

Op dit moment zijn er meer dan 220.000 openbare laadpunten in Europa en het aantal blijft gestaag toenemen. De laadpunten zijn vaak strategisch geplaatst in de omgeving van uw dagelijkse activiteiten.

Via de Free2Move app vindt u eenvoudig een compatibel laadpunt in de buurt en kunt u per maand voor het opladen van uw auto betalen. Uw Ctiroën is dus altijd wel in de buurt op te laden aan een compatibel Citroën laadpunt. 

Download de Free2Move app via Google Play Store of App Store  

* Om gebruik te kunnen maken van openbare laadpunten kunt u gebruikmaken van de meegeleverde mode 3 laadkabel. 

* De meeste openbare laadpunten in Nederland hebben  een vermogen van 11 kW, maar kunnen ook krachtiger zijn. Voor plug-in hybrideauto's zijn alleen laadpunten met een vermogen tot 43 kW compatibel. Het gebruik van zogenaamde snellaadstations is niet mogelijk.

 

Een groot netwerk van snellaadstations langs de snelwegen

Even pauze, een kop koffie en uw auto is alweer voor 80% opgeladen.

Netwerk van snellaadstations langs de snelwegen

Er worden steeds meer laadoplossingen voor een elektrische auto toegevoegd in Nederland. Tankstations langs de snelwegen beschikken steeds vaker over een snellaadstation, dus kunt u wanneer u maar wilt met een gerust hart een weekendje weg met uw elektrische auto. Verschillende bedrijven, zoals Fastned, Ionity en Allego, hebben in 2020 al een uitgebreid netwerk van laadstations langs de Europese snelwegen.

Wanneer u een langere rit gaat maken met uw elektrische auto, is het bij het bepalen van de route belangrijk om rekening te houden met de oplaadmogelijkheden onderweg. De Route Planner van de dienst Charge My Car doet dit voor u. U kunt zich eenvoudig inschrijven en gebruik maken van de service via de Free2Move app

* Snellaadstations (met een vermogen van meer dan 43 kW) zijn alleen compatibel voor 100% elektrische auto's.

Opladen met de MyCitroën App

Met de MyCitroën app kunt u op afstand vanaf uw telefoon:

  • de staat van de accu en de actieradius van uw voertuig raadplegen
  • oplaadtijden programmeren
  • de start van de voorverwarming of -koeling programmeren, de temperatuur zal automatisch worden ingesteld op 21°

Wilt u meer informatie over de MyCitroën-app? Download de leaflet en ontdek alle mogelijkheden en voordelen van MyCitroën.

Oplaadtijden

 

Vind snel waar u uw auto kunt opladen

Waar u ook bent, u vindt altijd een geschikt laadpunt voor uw auto.

TIPS OM DE ACCU VAN UW AUTO IN GOEDE CONDITIE TE HOUDEN

NORMAAL LADEN EN SNELLADEN

U kunt uw auto probleemloos elke dag opladen of een tijdje niet gebruiken zonder dat u hem oplaadt, maar wij raden u aan de auto in elk geval één keer per maand op te laden.

Het regelsysteem van de accu wordt elektronisch aangestuurd en gebruikt zeer weinig energie. Als de accu vaak via de snellaadmethode wordt geladen, is het raadzaam de accu elke twee weken via de normale laadmethode volledig te laden.

MET WELKE STROOMSOORT MOET UW AUTO WORDEN OPGELADEN?

Als u thuis de beschikking hebt over enkelfase- of driefasenstroom, kunt u uw auto probleemloos opladen.

Als uw auto is voorzien van een ingebouwde driefasenlader, wordt uw auto dankzij de krachtigere driefasenstroom sneller opgeladen.

RIJD MILIEUBEWUST

HOUD EEN SOEPELE RIJSTIJL AAN

Door een soepele rijstijl aan te houden voorkomt u een te hoog energieverbruik. Anticipeer op het remmen en snelheid minderen en trek zoveel mogelijk rustig op. Matig op de snelweg uw snelheid om een snelle afname van de actieradius van uw auto te voorkomen.

 

GEBRUIK DE BRAKE-MODUS

Rem als het even kan af op de motor in plaats van met het rempedaal. Met de energie die hierbij wordt teruggewonnen, wordt de accu van uw elektrische auto of plug-in hybrideauto bijgeladen.

 

BRENG HET INTERIEUR VAN UW AUTO ALVAST OP EEN AANGENAME TEMPERATUUR

Maak gebruik van de laadtijd om het interieur van uw auto op een aangename temperatuur te brengen zonder dat dit ten koste gaat van de actieradius. Op die manier beperkt u het energieverbruik van de airconditioning en de verwarming tijdens het rijden.

 

CONTROLEER UW BANDEN

Behalve voor uw veiligheid is het ook voor het energieverbruik van uw auto belangrijk dat de banden in goede staat zijn en de juiste spanning hebben.

Rijd milieubewust

Factoren die invloed hebben op de actieradius van een elektrische auto

De belading van de auto

DE BELADING VAN DE AUTO

Uw rijstijl en de rijsnelheid

UW RIJSTIJL EN DE RIJSNELHEID

De rijomstandigheden

DE RIJOMSTANDIGHEDEN

Verwarming en airconditioning

VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Top