COVID-19 | Wij houden onze dienstverlening in stand. Onze medewerkers staan klaar op de manier zoals u wenst.

Meer informatie

Verwijzing in seconden

ALLES WAT U MOET WETEN OVER LADEN EN DE ACTIERADIUS

Wanneer we het over elektrische auto's hebben, horen we steeds opnieuw dezelfde vragen!

Er zijn vele praktische mogelijkheden om uw geëlektrificeerde Citroën op te laden: thuis, op uw werk of waar u ook maar heen rijdt met uw auto.

 

THUIS OPLADEN GAAT EENVOUDIG VIA EEN NORMAAL STOPCONTACT

U kunt uw auto probleemloos opladen via een normaal stopcontact, met de bijgeleverde standaard laadkabel.

Om uw auto sneller te kunnen opladen kunt u een versterkt stopcontact of een wallbox laten installeren. Deze twee laadoplossingen hebben verschillende eigenschappen:

• De wallbox is het krachtigst, hiermee kunt u uw auto extra snel opladen. Het versterkte stopcontact vormt een goed compromis. Dit type stopcontact beperkt het energieverbruik tijdens het laden, terwijl het laden nog altijd sneller gaat dan via een normaal stopcontact.

• Bij de aanschaf van een wallbox is een bijbehorende speciale laadkabel inbegrepen.

 

Ontdek hoeveel tijd er nodig is voor het opladen van uw auto, afhankelijk van uw elektrische installatie

Bij de installatie van een wallbox of versterkt stopcontact wordt u van A tot Z begeleid. Alles wordt centraal en digitaal geregeld. Uw verkoopadviseur brengt u in contact met het door ons hiervoor geselecteerde erkende installatiebedrijf ZEBorne en ziet erop toe dat alles van de aanschaf tot en met de installatie goed verloopt.

Ook als u bij uw tweede huis, bij uw werk of bij uw parkeerplek van het appartementencomplex waar u woont een laadpunt wilt laten installeren, kunt u daarvoor terecht bij dit installatiebedrijf.

Overal gemakkelijk opladen

Een laadpunt opzoeken, het ontgrendelen, uw auto erop aansluiten en opladen maar: zo simpel is het.

Citroën C5 Aircross SUV Hybrid

Op dit moment zijn er al 185.000 openbare laadpunten in Europa en het aantal blijft gestaag toenemen. De laadpunten zijn vaak strategisch geplaatst in de omgeving van uw dagelijkse activiteiten.

Via de app Free2Move Services vindt u eenvoudig een compatibel laadpunt in de buurt en kunt u per maand voor het opladen van uw auto betalen.

 

* Om gebruik te kunnen maken van openbare laadpunten dient u te beschikken over een compatibele laadkabel. Deze kabel is als accessoire leverbaar bij uw Citroën-dealer en is ook inbegrepen bij de aanschaf van een wallbox.

* Openbare laadpunten hebben een vermogen van gemiddeld 22 kW, maar kunnen ook krachtiger zijn. Voor plug-in hybrideauto's zijn alleen laadpunten met een vermogen tot 43 kW compatibel.

Een groot netwerk van snellaadstations langs de snelwegen

Even pauze, een kop koffie en uw auto is alweer voor 80% opgeladen.

Netwerk van snellaadstations langs de snelwegen

Bij steeds meer tankstations langs de snelwegen is ook een snellaadstation te vinden. U kunt dus wanneer u dat maar wilt met een gerust hart een weekendje weg met uw elektrische auto. Verschillende bedrijven, zoals Ionity en Allego, hebben in 2020 al een uitgebreid netwerk van laadstations langs de Europese snelwegen.

Wanneer u een langere rit gaat maken met uw elektrische auto, is het bij het bepalen van de route belangrijk om te rekening te houden met de oplaadmogelijkheden onderweg. De Trip Planner van de app Free2Move Services doet dit voor u.

* Snellaadstations (met een vermogen van meer dan 43 kW) zijn alleen compatibel voor 100% elektrische auto's.

Vind snel waar u uw auto kunt opladen

Waar u ook bent, u vindt altijd een geschikt laadpunt voor uw auto.

 

Verschillende manieren van laden, verschillende kabels

Voor het zo efficiënt mogelijk opladen van uw auto zijn er verschillende typen kabels voor u beschikbaar.

 

STANDAARD MODE 2-KABEL

Deze kabel, die standaard bij uw auto wordt geleverd, heeft een capaciteit van maximaal 1,8 kW. Speciaal bestemd voor een normaal stopcontact.

VERSTERKTE MODE 2-KABEL

Deze kabel, die u als accessoire kunt kopen, heeft een capaciteit van maximaal 3,2 kW. Speciaal bestemd voor een versterkt stopcontact.

 

MODE 3-MONOFASEKABEL

Deze kabel, die u als accessoire kunt kopen, heeft een capaciteit van maximaal 7,4 kW. Speciaal bestemd voor een wallbox van 7,4 kW of een openbaar laadpunt.

MODE 3-DRIEFASENKABEL

Deze kabel, die u als accessoire kunt kopen, heeft een capaciteit van maximaal 3,2 kW. Speciaal bestemd voor een wallbox of een openbaar laadpunt.

 

TIPS OM DE ACCU VAN UW AUTO IN GOEDE CONDITIE TE HOUDEN

 

NORMAAL LADEN EN SNELLADEN

U kunt uw auto probleemloos elke dag opladen of een tijdje niet gebruiken zonder dat u hem oplaadt, maar wij raden u aan de auto in elk geval één keer per maand op te laden.

Het regelsysteem van de accu wordt elektronisch aangestuurd en gebruikt zeer weinig energie. Als de accu vaak via de snellaadmethode wordt geladen, is het raadzaam de accu elke twee weken via de normale laadmethode volledig te laden.

MET WELKE STROOMSOORT MOET UW AUTO WORDEN OPGELADEN?

Als u thuis de beschikking hebt over enkelfase- of driefasenstroom, kunt u uw auto probleemloos opladen.

Als uw auto is voorzien van een ingebouwde driefasenlader, wordt uw auto dankzij de krachtigere driefasenstroom sneller opgeladen.

* Voor de Nieuwe C5 Aircross SUV Hybrid is een ingebouwde driefasenlader als optie leverbaar.

 

RIJD MILIEUBEWUST

HOUD EEN SOEPELE RIJSTIJL AAN

Door een soepele rijstijl aan te houden voorkomt u een te hoog energieverbruik. Anticipeer op het remmen en snelheid minderen en trek zoveel mogelijk rustig op. Matig op de snelweg uw snelheid om een snelle afname van de actieradius van uw auto te voorkomen.

 

GEBRUIK DE BRAKE-MODUS

Rem als het even kan af op de motor in plaats van met het rempedaal. Met de energie die hierbij wordt teruggewonnen, wordt de accu van uw elektrische auto of plug-in hybrideauto bijgeladen.

 

BRENG HET INTERIEUR VAN UW AUTO ALVAST OP EEN AANGENAME TEMPERATUUR

Maak gebruik van de laadtijd om het interieur van uw auto op een aangename temperatuur te brengen zonder dat dit ten koste gaat van de actieradius. Op die manier beperkt u het energieverbruik van de airconditioning en de verwarming tijdens het rijden.

 

CONTROLEER UW BANDEN

Behalve voor uw veiligheid is het ook voor het energieverbruik van uw auto belangrijk dat de banden in goede staat zijn en de juiste spanning hebben.

Rijd milieubewust

DE ACTIERADIUS VAN UW AUTO IS AFHANKELIJK VAN UW RIJSTIJL EN ANDERE FACTOREN

De belading van de auto

DE BELADING VAN DE AUTO

Uw rijstijl en de rijsnelheid

UW RIJSTIJL EN DE RIJSNELHEID

De rijomstandigheden

DE RIJOMSTANDIGHEDEN

Verwarming en airconditioning

VERWARMING EN AIRCONDITIONING

Top