Doorgaan
Kenmerken Citroën C5 X Plug-in Hybrid

CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

Elke dag elektrisch rijden en alleen de verbrandingsmotor gebruiken wanneer dat nodig is

Vanaf € 46.490 incl. BTW en BPM
De C5 X is niet alleen leverbaar met benzinemotoren maar ook als Plug-in Hybrid. Een veelzijdige aandrijflijn die net zo geschikt is voor de dagelijkse korte ritten als voor onverwachte lange ritten, en die u alle vrijheid biedt. De Citroën C5 X Plug-in Hybrid staat voor een moderne en hightech elektrische mobiliteit waarin comfort en gebruiksgemak centraal staan: reizen in de ë-comfort class! Met de Citroën C5 X Plug-in Hybrid kunt u profiteren van een korting op de motorrijtuigenbelasting.

Tijdelijk met eProWallbox MOVE laadstation cadeau(i)Exclusief installatiekosten. Private & Zakelijke lease zijn uitgesloten. Actie niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen. Installatiekosten: €955 excl. btw / €1.155 incl. btw. Kosten Wallbox: €500 excl. btw /€605 incl. btw.
Lees verder
EEN ELEKTRISCHE ACTIERADIUS VAN TOT WEL 62 KM

De elektrische actieradius van de Citroën C5 X Plug-in Hybrid is groot genoeg voor de meeste dagelijkse ritten. In de elektrische rijmodus:

 • Beschikt u over een actieradius van 62 km (afhankelijk van de opties van de auto, deze waarden zijn ook afhankelijk van de gebruiksomstandigheden);
 • Kunt u geruisloos rijden tot een snelheid van 135 km/h;
 • Rijdt u milieuverantwoord met een CO2-uitstoot van 0 g/km.
Gedurende 8 jaar of 160.000 km wordt een minimale laadcapaciteit van 70% van het accupakket van de Citroën C5 X Plug-in Hybrid gegarandeerd.
 
100% EFFICIËNT

Moeiteloos, dynamisch, ontspannen en soepel rijden in een hybrideauto:

 • Een verbrandingsmotor met een vermogen van 180 pk en een elektromotor met een vermogen van 81,2 kW (110 pk) voor een totaal vermogen van 225 pk en een totaal koppel van 360 Nm;
 • Vier rijmodi: Electric, Hybrid, Comfort en Sport;
 • Een brandstofverbruik vanaf 1,3 l/100 km en een CO2-uitstoot vanaf 29 g/km (WLTP-cyclus);
 • Een zo laag mogelijk brandstofverbruik als het accupakket dagelijks wordt opgeladen;
 • Een Brake-modus, waarin het accupakket wordt bijgeladen als u het gaspedaal loslaat of remt.
 
EENVOUDIG EN PRAKTISCH DAGELIJKS OPLADEN

De Citroën C5 X Plug-in Hybrid kan op vele manieren worden opgeladen:

 • Wallbox: In combinatie met de optionele Mode 3-kabel kunt u uw auto via een wallbox in 3 uur en 25 minuten volledig opladen. En met de optionele geïntegreerde lader van 7,4 kW duurt het opladen slechts 1 uur en 40 minuten.
 • Green'up-stopcontact: In combinatie met de optionele versterkte Mode 2-kabel kan het accupakket via dit stopcontact in 3 uur en 55 minuten worden opgeladen.
 • Normaal stopcontact: In combinatie met de standaard Mode 2-kabel kan het accupakket via dit stopcontact in 7 uur en 5 minuten, dus gedurende de nacht, worden opgeladen.
 
100kW-laadpunten zijn niet geschikt voor de Citroën C5 X Plug-in Hybrid.
 

HET Ë-COMFORT VAN DE PLUG-IN HYBRIDE

Rijplezier

Geruisloos, trillingsvrij en met een geluidsisolatie waardoor mede door de gelaagde zijruiten voor en achter nauwelijks enig geluid in het interieur doordringt: in de Citroën C5 X Plug-in Hybrid zijn het rij- en geluidscomfort van een ongeëvenaard niveau.
 

Beide motoren werken samen om de auto soepel in beweging te brengen. De geëlektrificeerde automatische transmissie ë-EAT8 schakelt snel en werkt efficiënt. Hij vergroot het rijplezier dankzij het direct beschikbare koppel.

4 RIJMODI

Met de keuzeschakelaar op de middenconsole kunt u de rijmodus selecteren: Electric, Hybrid, Comfort of Sport. De aansturing van de Active Citroën Advanced Comfort®-vering past zich permanent aan de gekozen rijmodus aan.

 
 • Electric: De auto heeft een elektrische actieradius van tot wel 64 km, groot genoeg voor de meeste dagelijkse ritten. Kilometers die u aflegt zonder ook maar een druppel brandstof te verbruiken.
 • Hybrid: In deze modus wordt de aandrijving door de elektromotor en/of de verbrandingsmotor automatisch geregeld voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik.
 • Comfort: Deze modus is gebaseerd op de Hybrid-modus, maar de vering is extra soepel dankzij de Active Citroën Advanced Comfort®-vering.
 • Sport: In deze modus levert de C5 X Plug-in Hybrid dynamische prestaties doordat de elektromotor de verbrandingsmotor ondersteunt zodat u over het totale vermogen van 225 pk kunt beschikken. De Active Citroën Advanced Comfort®-vering kiest dan een wat stuggere afstemming voor een nog betere wegligging.

BELANGRIJKSTE FACTOREN DIE DE ACTIERADIUS VAN UW AUTO BEÏNVLOEDEN

DE SNELHEID
Bij 130 km/h neemt de elektrische actieradius van de Citroën C5 X Plug-in Hybrid met de helft af vergeleken met de WLTP-actieradius. 
DE TEMPERATUUR
De weersomstandigheden hebben invloed op de actieradius van uw auto. Het verwarmen of koelen van het interieur kost namelijk energie. 
DE RIJSTIJL
Door soepel en schokvrij te rijden optimaliseert u de actieradius van het accupakket van uw Citroën C5 X Plug-in Hybrid. 
DE BELADING VAN DE AUTO
Het vervoeren van voorwerpen op het dak of van zware lading heeft ook invloed op het verbruik van uw auto. 

BEREKEN DE ACTIERADIUS VAN UW CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

SIMPEL OP TE LADEN

De Citroën C5 X Plug-in Hybrid kan heel eenvoudig worden opgeladen:

 • De laadkabels kunnen worden opgeborgen in een speciale opbergruimte onder de vloer van de bagageruimte.
 • Achter de klep van de laadaansluiting, in het linker achterspatbord van de auto, bevindt zich een controlelampje dat de status van het laadproces aangeeft. Het opladen kunt u ook op afstand volgen via de My Citroën-app.
 • Als de auto in de Electric-modus rijdt, brandt een blauwe led aan de onderzijde van de binnenspiegel zodat van buitenaf goed te zien is dat de auto elektrisch rijdt. Dit komt met name van pas als u in een deel van de stad rijdt waar alleen elektrische auto's zijn toegestaan.
 • Via het touchscreen of de My Citroën-app kunt u het opladen van de auto programmeren om zo te kunnen profiteren van het dalurentarief.

LAADOPLOSSINGEN

De Citroën C5 X Plug-in Hybrid kan op vele manieren worden opgeladen, via een openbaar laadpunt of thuis:

 • Wallbox: In combinatie met de optionele Mode 3-kabel kunt u uw auto via een wallbox in 3 uur en 25 minuten (16 A) volledig opladen. En met de optionele geïntegreerde lader van 7,4 kW duurt het opladen slechts 1 uur en 40 minuten (32 A).
 • U vindt wallboxen op de openbare weg en in sommige parkeergarages, maar u kunt ook een wallbox bij u thuis laten installeren.
 • Versterkt stopcontact van 14 A van het type Green'up: In combinatie met de optionele versterkte Mode 2-kabel kan het accupakket via dit stopcontact in 3 uur en 55 minuten worden opgeladen.
 • Normaal stopcontact van 8 A: In combinatie met de standaard Mode 2-kabel kan het accupakket in 7 uur en 5 minuten, dus gedurende de nacht, worden opgeladen.


De installatie van een wallbox bij u thuis kan door Citroën worden geregeld, in samenwerking met ons partnerbedrijf: ENGIE. U hebt de zekerheid dat de installatie goed en tegen een gunstige prijs wordt uitgevoerd, conform de normen die de overheid stelt om in aanmerking te komen voor een eventuele subsidie.

BEKIJK WAT DE LAADTIJD VAN UW CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID IS

 

REVIEWS OP CITROËN ADVISOR OVER DE C5 X PLUG-IN HYBRID

0 NOTE GLOBALE
GEMIDDELDE BEOORDELING
-/5
0 De klanten hebben een beoordeling gegeven van {5] ster(ren)
0 De klanten hebben een beoordeling gegeven van {4] ster(ren)
0 De klanten hebben een beoordeling gegeven van {3] ster(ren)
0 De klanten hebben een beoordeling gegeven van {2] ster(ren)
0 (1) ster

Citroën
Advisor

PLAATS ALS EERSTE EEN REVIEW!

INTUÏTIEVE INTERFACE

Specifieke schermen van de C5 x plug-in hybrid

De Citroën C5 X Plug-in Hybrid beschikt over schermpagina's die specifiek zijn voor elektrisch rijden:
 • Op het digitale instrumentenpaneel worden de laadtoestand en de actieradius van het accupakket, de vermogensmeter en de energiestromen weergegeven.
 • Op het touchscreen kunnen de werkingsstatus van het systeem en de instellingen voor het geprogrammeerd opladen van het accupakket en de voorverwarming/-koeling van het interieur worden weergegeven. En daarnaast ook de instellingen van de functie eSave, waarmee u een bepaalde elektrische actieradius achter de hand kunt houden voor later gebruik. Als de C5 X Plug-in Hybrid wordt opgeladen, wordt op het scherm bijvoorbeeld de resterende laadtijd tot het accupakket volledig is opgeladen weergegeven.

SPECIALE CONNECTED SERVICES VOOR DE C5 X PLUG-IN HYBRID

My Citroën-app

Via uw smartphone waarop de My Citroën-app is geïnstalleerd kunt u de laadtoestand en de resterende actieradius van uw Citroën C5 X Plug-in Hybrid checken. U kunt er ook het opladen mee programmeren en de voorverwarming/-koeling mee instellen.

Free2move-app

Via de Free2Move-app kunt u de service Charge my Car gebruiken. Hiermee hebt u toegang tot meer dan 300.000 laadpunten in Europa. Bovendien wordt de locatie van voor uw C5 X Plug-in Hybrid geschikte laadpunten op de app weergegeven.

ONTSPANNEN REIZEN IN DE NIEUWE C5 X PLUG-IN HYBRID

U kunt op de kaart de locatie van voor uw Nieuwe Citroën C5 X Plug-in Hybrid geschikte laadpunten in uw omgeving of op uw route weergeven.

ONS TEAM ZIT VOOR U KLAAR

Onze experts zitten klaar om u te helpen.

ALTIJD DICHTBIJ

Uw dichtstbijzijnde Citroën-verkooppunt: op minder dan 13 minuten* rijden
Uw dichtstbijzijnde Citroën-werkplaats: op minder dan 10 minuten* rijden
(*gemiddelde rijtijd)

EXPERTISE

Meer dan 114 Citroën-werkplaatsen
(in heel Nederland)

BEOORDELING

Beoordeling van onze After Sales Services: 4,4/5
(Advisor : Gecontroleerde klantbeoordelingen)
 

HOUD MIJ OP DE HOOGTE OVER DE C5 X PLUG-IN HYBRID

Schrijf vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.