Verwijzing in seconden

Heeft u vragen over elektrisch rijden?
Citroën beantwoordt ze!

ACTIERADIUS

LADEN

SERVICES

KOSTEN

"HOE KAN IK DE ACTIERADIUS VAN MIJN AUTO IN DE GATEN HOUDEN?"

Op dezelfde manier als bij een auto met verbrandingsmotor wordt bij een elektrische auto de elektrische actieradius naast de snelheidsmeter weergegeven. Deze actieradius wordt in real time berekend, waarbij rekening wordt gehouden met uw rijstijl en andere factoren.

Bij een plug-in hybrideauto kunt u aan het branden van het blauwe lampje op de binnenspiegel zien dat u 100% elektrisch rijdt. Bovendien worden zowel de elektrische actieradius als de actieradius van de verbrandingsmotor op het instrumentenpaneel weergegeven.

U kunt het laadniveau van uw auto ook op afstand checken via de MyCitroën-app.

 

"NA HOEVEEL KILOMETER MOET IK MIJN GEËLEKTRIFICEERDE AUTO WEER OPLADEN?"

1 tot 2 keer opladen per week is normaliter voldoende om al uw dagelijkse ritten te kunnen afleggen. Desnoods kunt u in de omgeving van uw dagelijkse activiteiten altijd een geschikt oplaadpunt vinden.

De Nieuwe C5 Aircross SUV Hybrid heeft een 100% elektrische actieradius van 50 km volgens de WLTP-norm. Bij de 100% elektrische auto's van Citroën is de actieradius ongeveer 300 km.

Zie voor meer informatie over de actieradius van een specifiek model de desbetreffende pagina's. Daar kunt u ook de technische gegevens van het model downloaden.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de werkelijke actieradius van uw auto afhankelijk is van verschillende factoren:

  • De belading van de auto
  • Uw rijstijl
  • De hoogteverschillen van de route
  • Het gebruik van de verwarming en airconditioning

 

"WAT ZIJN DE BIJZONDERHEDEN VAN HET HYBRIDESYSTEEM VAN CITROËN?"

Met een plug-in hybrideauto profiteert u bij uw dagelijkse ritten van het comfort en de prestaties van volledig elektrisch rijden, terwijl u ook zorgeloos langere reizen kunt maken dankzij de verbrandingsmotor die dan in actie komt.

Kortom, de plug-in hybride is een slimme combinatie van een elektrische aandrijflijn en een verbrandingsmotor die een hoog niveau van prestaties en comfort biedt.

 

"HOE EN WAAR KAN IK MIJN AUTO OPLADEN?"

Er zijn tal van mogelijkheden om uw auto op te laden: thuis, op uw werk of waar u ook maar heen rijdt met uw auto.

De gemakkelijkste laadoplossing is die bij u thuis: hiermee kunt u de auto 's nachts opladen zodat u 's morgens met een volledig opgeladen auto kunt vertrekken.

Bovendien wordt het steeds gemakkelijker om een laadpunt bij uw werk of in de omgeving van uw dagelijkse activiteiten te vinden. Met de Connected Services van Citroën kunt u ze snel en gemakkelijk vinden en voor het gebruik ervan betalen.

 

"HOELANG DUURT HET TOT MIJN AUTO IS OPGELADEN?"

De laadtijd is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type accu en vooral het type laadpunt.

Thuis of openbaar laden is mogelijk via verschillende typen laadpunten, met verschillende vermogens. Meer informatie over de verschillende mogelijke laadoplossingen en de laadtijd vindt u op de desbetreffende pagina.

Daarnaast is de laadtijd ook afhankelijk van de specificaties van de auto. Alle informatie hierover vindt u op de pagina's van het desbetreffende model, maar ook in de technische gegevens die u kunt downloaden.

 

"IK WOON IN EEN APPARTEMENTENCOMPLEX. KAN IK EEN WALLBOX LATEN INSTALLEREN?"

De aanschaf en installatie van een wallbox is bij Citroën een "one-stop-shop". Uw verkoopadviseur brengt u in contact met onze hiervoor geselecteerde partner ENGIE. Deze zal u benaderen om samen met u te kijken wat voor uw situatie de beste oplossing is.

 

"KAN IK MIJN ELEKTRISCHE AUTO OPLADEN VIA EEN NORMAAL STOPCONTACT?"

U kunt uw auto probleemloos opladen via een normaal stopcontact, met de als accessoire verkrijgbare laadkabel.

Om uw auto sneller te kunnen opladen kunt u een wallbox laten installeren.

 

"KAN IK HET LADEN VAN MIJN AUTO PROGRAMMEREN?"

U kunt niet alleen het laden van uw auto, maar ook de voorverwarming/-koeling van het interieur starten of programmeren vanuit uw luie stoel. De MyCitroën-app en de Connected Services van Citroën maken elektrisch rijden gemakkelijker dan ooit.

 

"ZIJN ER SPECIALE AUTOVERZEKERINGEN VOOR ELEKTRISCHE AUTO'S?"

Jazeker! Bepaalde verzekeringsmaatschappijen kunnen u tot wel 30% korting op uw autoverzekering aanbieden.

 

"HOE KAN IK MIJN EIGEN MYCITROËN-ACCOUNT AANMAKEN?"

Heel eenvoudig! Download eerst de app via de App Store of Play Store (afhankelijk van uw smartphone).

Houd het kentekenbewijs van uw auto bij de hand. Om uw auto te koppelen aan de app en van alle functionaliteiten te kunnen profiteren, moet u het VIN en de actuele kilometerstand van uw auto invoeren.

Het uit 17 alfanumerieke karakters bestaande VIN (chassisnummer) vindt u bij de letter E op het kentekenbewijs van uw auto. De kilometerstand kunt u eenvoudig aflezen van de kilometerteller.

Nadat alles is ingevuld kunt u gebruikmaken van het complete digitale ecosysteem van uw Citroën en hebt u alle Connected Services binnen handbereik.

 

"HOEVEEL KOST EEN LAADBEURT GEMIDDELD MET MIJN ELEKTRISCHE AUTO?"

In Nederland kost elektrische stroom ongeveer € 0,22 per kilowattuur. De tractiebatterij van Nieuwe C5 Aircross SUV Hybrid heeft een capaciteit van 13,2 kWh. Een laadbeurt kost dan dus gemiddeld € 2,90.

Bij een 100% elektrische auto met een tractiebatterij van 50 kWh kost een rit van 100 km dus ongeveer 4 euro.

Ter indicatie: een rit van 100 km met een auto met alleen een benzinemotor kost u ongeveer 11 euro. Met elektrisch rijden bespaart u dus inderdaad geld.

Top