Doorgaan
Kenmerken Citroën ë-SpaceTourer

ELEKTRISCHE CITROËN Ë-SPACETOURER

Online en bij een verkooppunt verkrijgbaar

In de elektrische Citroën ë-SpaceTourer ervaren de inzittenden elke rit als een moment van ontspanning. De elektrische aandrijving zorgt voor een soepel, vloeiend rijgedrag dankzij het direct beschikbare koppel. Het rijden gaat volledig geruisloos en schok- en trillingsvrij.
MILIEUBONUS

Met de aandrijflijn van de elektrische Citroën ë-SpaceTourer bespaart u geld:

 • Lage gebruikskosten dankzij minder onderhoud,
 • Overheidssubsidies voor elektrische auto's (aankoopsubsidie, lage bijtelling)

 

Gedurende 8 jaar of 160.000 km wordt een minimale laadcapaciteit van 70% van het accupakket gegarandeerd.

 
Ë-COMFORT CLASS

De elektrische Citroën ë-SpaceTourer rijdt dynamisch en ontspannen:

 • Nul trillingen, nul schokken, nul schakelacties voor een ongeëvenaarde rijsouplesse;
 • Een direct beschikbaar koppel;
 • Op afstand te programmeren services die het leven vergemakkelijken;
 • Nul CO2-uitstoot.
 
OPLADEN IN 30 MINUTEN

U kunt de auto op 3 manieren opladen:

 • Thuis, via een normaal stopcontact van 8 A of een versterkt stopcontact van 16 A;
 • Via een laadpunt voor versneld opladen (privé of openbaar): een 1-fasewallbox van 32 A of een 3-fasenwallbox van 16 A;
 • Via een openbare supersnellader waarmee het accupakket van 50 kWh in 30 minuten en het accupakket van 75 kWh in 45 minuten kan worden opgeladen.
 

REVIEWS OP CITROËN ADVISOR OVER DE ELEKTRISCHE CITROËN Ë-SPACETOURER

ACTIERADIUS VAN TOT WEL 330 KM

De elektrische Citroën ë-SpaceTourer biedt u het comfort van ontspannen rijden, zonder uitstoot van CO2. U kunt kiezen uit twee actieradiusniveaus:

 • Tot 230 km (WLTP-cyclus) bij uitvoeringen met het 50kWh-accupakket;
 • Tot 330 km (WLTP-cyclus) bij uitvoeringen met het 75kWh-accupakket; leverbaar in de lengtes M en XL.


Gedurende 8 jaar of 160.000 km wordt een minimale laadcapaciteit van 70% van dit accupakket gegarandeerd. Met Charge My Car, dat beschikbaar is via de Free2Move-app, beschikt u over allerlei praktische services zoals toegang tot 260.000 laadpunten, het vinden van beschikbare laadpunten en het eenvoudig plannen van een ideale route.

BELANGRIJKSTE FACTOREN DIE DE ACTIERADIUS VAN UW AUTO BEÏNVLOEDEN

DE SNELHEID
Bij 130 km/h neemt de actieradius van de Citroën ë-SpaceTourer met de helft af vergeleken met de WLTP-actieradius. 
DE TEMPERATUUR
De weersomstandigheden hebben invloed op de actieradius van uw auto. Het verwarmen of koelen van het interieur van uw minibus kost namelijk energie. 
DE RIJSTIJL
Door soepel en schokvrij te rijden optimaliseert u de actieradius van uw Citroën ë-SpaceTourer. 
DE BELADING VAN DE AUTO
Het vervoeren van voorwerpen op het dak of van zware lading heeft ook invloed op het verbruik van uw auto. 

BEREKEN DE ACTIERADIUS VAN UW Ë-SPACETOURER

3 RIJMODI

Voor extra rijplezier biedt de ë-SpaceTourer u keuze uit drie rijmodi.

 • De modus Normal biedt het beste compromis tussen actieradius en rijprestaties.
 • In de modus Eco wordt het elektrische verbruik geoptimaliseerd.
 • In de modus Power levert de auto ook zwaar beladen uitstekende prestaties.

Via de ë-Toggle-selectiehendel op de middenconsole kunt u de functies Park, Rear, Neutral, Drive en Brake van de transmissie selecteren.

EENVOUDIG OPLADEN

De elektrische Citroën ë-SpaceTourer onderscheidt zich door zijn grote gebruiksgemak.

De laadaansluiting vindt u achter een klep in het linker voorscherm. Een led geeft met kleuren de status van het laadproces aan. U kunt het laden ook op afstand volgen via de My Citroën-app.

Het opladen kan worden geprogrammeerd en tot een later tijdstip worden uitgesteld om bijvoorbeeld te kunnen profiteren van het dalurentarief. Dit programmeren kunt u doen via het touchscreen van de auto of via de My Citroën-app.

MEERDERE MANIEREN VAN OPLADEN

Er zijn drie mogelijkheden om uw Citroën ë-SpaceTourer op te laden. Het opladen gaat het snelst via een wallbox of een openbaar laadpunt.
Via een wallbox, die u thuis of op uw werk kunt laten installeren, kan het accupakket (afhankelijk van de capaciteit) in minder dan 8 uur van 0 naar 100% worden opgeladen.
Via een openbaar laadpunt van 100 kW kan het accupakket van 50 kWh in 30 minuten en dat van 75 kWh in 45 minuten voor 80% worden opgeladen.

De installatie van een wallbox bij u thuis kan door Citroën worden geregeld, in samenwerking met het bedrijf ENGIE. U hebt de zekerheid dat de installatie goed en tegen een gunstige prijs wordt uitgevoerd, conform de normen die de overheid stelt om in aanmerking te komen voor een eventuele subsidie.

BEKIJK WAT DE LAADTIJD VAN UW Ë-SPACETOURER IS

 

SPECIFIEKE INFORMATIE OVER DE ELEKTRISCHE AANDRIJFLIJN

Op het specifieke instrumentenpaneel van de Citroën ë-SpaceTourer worden permanent de laadtoestand van het accupakket en het verbruik van elektrische functies zoals de verwarming en de airconditioning weergegeven.

Het 7 inch touchscreen bevat onder andere een menu "Energie" met alle voor de elektrische aandrijflijn specifieke informatie: de energiestromen waarbij ook het laadniveau van het accupakket wordt weergegeven, uw verbruiksstatistieken en de instellingen voor het geprogrammeerd laden.

APPS MY CITROËN EN FREE2MOVE

De My Citroën-app biedt u de mogelijkheid om op afstand het laadniveau en de resterende actieradius van uw elektrische Citroën ë-SpaceTourer te checken. U kunt via de app ook het laden programmeren of de voorverwarming/-koeling inschakelen.
Via de Free2Move-app kunt u ook gebruikmaken van Charge My Car. Deze service biedt toegang tot meer dan 260.000 laadpunten in Europa, die u met de app kunt opzoeken of in uw met behulp van de app geplande route kunt opnemen.

VIND COMPATIBELE LAADPUNTEN

Ontspannen reizen in de ë-Spacetourer

U kunt op de kaart de locatie van voor uw elektrische Citroën ë-SpaceTourer geschikte laadpunten in uw omgeving of op uw route weergeven.